Το μυστικό για να κάνεις καλό sex- εσύ που είσαι γυναίκα του κεφιού και δεν υπολογίζεις- είναι ένας καλός…ύπνος!

Αυτό υποστηρίζει μία ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που μπήκε στον κόπο να «ψάξει» και να αποκαλύψει πως  οι γυναίκες που κοιμούνται μία χαρά και ξεκουράζονται πολύ έχουν έντονη και αυξημένη ερωτική επιθυμία που τις κάνει χαρούμενες και ερωτικές…πολύ!

Τόνισαν μάλιστα πως κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου αυξάνει κατά 14% την πιθανότητα σεξουαλικής συνεύρεσης με τον σύντροφό τους την ημέρα που ο ήλιος ανατέλλει και λάμπει διακαώς!

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής «Journal of Sexual Medicine» είχε διάρκεια δύο εβδομάδων και συμμετείχαν σε αυτή 117 γυναίκες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο καλός ύπνος βοηθά και τονώνει τη διέγερση των γεννητικών οργάνων, αφού κάθε γυναίκα που τον ευχαριστιέται έχει λιγότερα προβλήματα κολπικής διέγερσης, σε σύγκριση με τις γυναίκες που κοιμούνται λιγότερες ώρες.

«Η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση έχει προσελκύσει μικρή προσοχή μεταξύ των επιστημόνων, όμως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τόσο τη σεξουαλική επιθυμία, όσο και τη διέγερση μιας γυναίκας», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Ντέϊβιντ Κάλμπαχ.

«Μια γυναίκα δεν πρέπει πάντως να περιμένει ότι ο περισσότερος ύπνος θα λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα σεξουαλικά προβλήματά της. Τα προβλήματα αυτά συχνά έχουν πολλαπλές αιτίες, που αφορούν την ψυχική διάθεση, την ποιότητα της σχέσης, τη διαθεσιμότητα του συντρόφου και, όπως τώρα μάθαμε, την ποιότητα του ύπνου», υπογραμμίζει ο γιατρός και εμείς σου ευχόμαστε καληνύχτα και καλή τύχη!