…και δεν εννοούμε το τσιγάρο!

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Tορόντο Mississauga, επιβεβαίωσε κάτι πολύ απλό: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μετά το σεξ είναι να μείνετε αγκαλιασμένοι με το ταίρι σας. Αυτό και μόνο αυτό αρκεί για να βελτιώσετε τη σχέση σας.

Η εν λόγω έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα φιλιά, τα χάδια και η κουβεντούλα μετά το σεξ αρκούν για να βελτιώσουν τη σεξουαλική και συντροφική ικανοποίηση.

Συμπέρασμα που επιβεβαιώνει και η Δρ. Kat Van Kirk, σύμβουλος γάμου και σεξουαλική θεραπεύτρια, η οποία επισημαίνει πως η απελευθέρωση της οξυτοκίνης μετά το σεξ, γνωστή και ως “η ορμόνη της αγάπης”, ενδυναμώνει το δέσιμο των εραστών.

Το να παραμένουν οι εραστές συνδεδεμένοι με τα σώματα τους ακόμα και μετά τη σεξουαλική πράξη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της μη λεκτικής επικοινωνίας ‘Μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να ξεπεράσετε κάθε μορφή πόνου -συναισθηματικού ή φυσικού – και να ενισχύσετε την αίσθηση πως είστε αφοσιωμένος και έχετε επενδύσει στο ταίρι σας’ εξηγεί η Van Kirk.

Επιπρόσθετα, οι αγκαλιές, τα χάδια, και η κουβέντα μετά το σεξ αποτελεί ένα σχεδόν εξασφαλισμένο τρόπο για νέο γύρο!

Με λίγα λόγια, μην αρνηθείτε την τρυφερή σας πλευρά γιατί τα οφέλη θα είναι πολλαπλά!

Αγκαλιαστείτε γιατί χανόμαστε!cuddling-after-sex-1

Ετικέτες: ,