Πώς ήταν άραγε τα νυφικά το 1915; Και πως φτάσαμε μέχρι το 2015 να μιλάμε για κοντά νυφικά ακόμα και σε έντονους χρωματισμούς. Όλη η μόδα των νυφικών βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο. Μπορούν άραγε 1οο χρόνια νυφικών να χωρέσουν σε ένα βίντεο μόλις τριών λεπτών; Φυσικά!

Ξεκινώντας από το 1915 όπου η ίσια γραμμή νυφικού ήταν απαίτηση όπως φυσικά και τα γάντια, η νύφη έπρεπε να ήταν σεμνή και το φόρεμα να είναι κλειστό μέχρι το  λαιμό. Δεν έπρεπε να υπάρχει σπιθαμή δέρματος που να μπορεί να δείξει η γυναίκα νύφη της εποχής.

Στο 1925 το νυφικό γίνεται πιο κοντό και φτάνει μέχρι το ύψος της γάμπας. Φυσικά εδώ προσθέτουμε και αξεσουάρ όπως πέρλες όχι μόνο στο λαιμό αλλά και σαν στεφάνι στα μαλλιά.

Κατά το 1935 ίσια γραμμή νυφικού και δαντέλα ψήλωναν αρκετά τις γυναίκες νύφες της εποχής αναδεικνύοντας φυσικά το σώμα τους.Το νυφικό θα έπρεπε να έχει μικρή ουρά για να φαίνεται πιο βασιλικό.

Και φτάνουμε στο 1945 όπου η γραμμή συνεχίζει να είναι ίσια αλλά οι έντονοι και φουσκωτοί ώμοι κάνουν την εμφάνιση τους. Οι πέρλες είναι σήμα κατατεθέν κάθε νύφης που θέλει να είναι όμορφη στη πιο σημαντική μέρα της ζωής της.

Πλέον το 1955 το νυφικό κονταίνει ξανά γίνεται πιο φουντωτό χρησιμοποιώντας τούλι και το κόψιμο γύρω από τον λαιμό γίνεται χαμόγελο.

Έντονο μακιγιάζ, μαλλιά πάνω, το φόρεμα μακραίνει ξανά και φυσικά ένα πέπλο υπερπαραγωγή μας πηγαίνει πίσω στο 1965.

Το 1975 δεν υπήρχε νύφη όπου να μη φοράει Jocker στο λαιμό και στεφανάκι στα μαλλιά. Το φόρεμα γίνεται πιο απλό όπως και το βάψιμο.

Το 1985 ίσως ήταν η πιο cult περίοδος του νυφικού όπως γνωρίζετε και από τις μαμάδες σας. Έντονα μαλλιά, έντονα αξεσουάρ, έντονα νυφικά, έντονα χτενίσματα. Γενικά όλα στην υπερβολή!

Απλή λιτή γραμμή επιτέλους για το 1995 όπου το σώμα κάθε νύφης αναδεικνύεται από το εκάστοτε νυφικό.

2005 και επιτέλους τα στράπλες νυφικά κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες τα επιλέγουν αδιαφορώντας για τα νυφικά “τούρτες” με το έξτρα τούλι που κονταίνουν κάθε υποψήφια νύφη.

Και φτάνοντας στο 2015 δαντέλα και έντονα ανοίγματα δείχνουν τη σέξι πλευρά της νύφης όπου πραγματικά λάμπει έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της.