Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των παντρεμένων ζευγαριών που έχουν  ελεύθερες σχέσεις. Κοινώς – μου κάνει ο άντρας μου αλλά θέλω και κάτι περισσότερο.Το ίδιο ισχύει και για τα αρσενικά που «δοκιμάζουν» αντοχές και τεστοστερόνη σε ξένα κρεβάτια.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας AshleyMadison.com είναι πολλοί αυτοί που επιλέγουν να έχουν διακριτικές εξωσυζυγικές σχέσεις.

Μάλιστα το ποσοστό συνεχώς αυξάνεται, αυτό το ποσοστό που επιδιώκει ανοιχτά μη-μονογαμικές σχέσεις με την άδεια από τους συντρόφους τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι  θερινοί μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για καυτές αταξίες που προκαλούν μια συνεχής αύξηση γύρω στο 128% από το μέσο αριθμό των μελών (της ιστοσελίδας) που επιδιώκουν ανοικτές σχέσεις.

«Για πολλούς η μονογαμία μπορεί να είναι βαρετή και μη ικανοποιητική, με αποτέλεσμα πάρα πολλά ζευγάρια να βαδίζουν προς το δρόμο της οικογενειακής δυστυχίας», αναφέρει ο Noel Biderman, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της AshleyMadison.com και συνεχίζει «Ενώ μερικοί επιλέγουν να βρίσκουν ικανοποίηση σε μια διακριτική-ροζ σχέση, ένας αυξανόμενος αριθμός  ζευγαριών έχουν αποφασίσει να δηλώνουν ξεκάθαρα στο σύντροφό τους την  επιθυμία τους για μια ανοικτή σχέση. Μήπως η άνοδος των  ανοικτών σχέσεων που μέχρι πρότινος ήταν ταμπού  σημαίνει ότι η κοινωνία όλο και περισσότερο αποδέχεται  τις μη-μονογαμικές σχέσεις, και η άδεια σε μια εξωσυζυγική σχέση σημαίνει ότι δεν είναι απιστία;  Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα της έρευνας  μας μπορεί να δώσουν απαντήσεις  σε αυτά τα ερωτήματα».

12

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν  19.346 μέλη που σήμερα έχουν, ή αναζητούν ανοικτές σχέσεις βγήκαν τα εξής «ερωτικά δεδομένα».

• 78% των ανδρών και 81% των γυναικών πιστεύουν ότι ο γάμος τους έχει βελτιωθεί έχοντας μια ανοικτή σχέση.

• το 85% των ανδρών και 79% των γυναικών σε ανοικτές σχέσεις πιστεύουν ότι η μονογαμία είναι κάτι το μη ρεαλιστικό και συχνά δεν είναι εφικτό.

• 17% των ανδρών και 21% των γυναικών τους αρέσει να πειραματίζονται με τις σχέσεις του ιδίου φύλου έξω από το γάμο τους.

• 72% των ανδρών και 65% των γυναικών νιώθουν ότι έχοντας μια ανοικτή σχέση έχει αναζωογονήσει τη σεξουαλική τους ζωή με το σύζυγό τους.

«Βλέπουμε τώρα περισσότερα ζευγάρια να πειραματίζονται με ανοικτές σχέσεις και νομίζω ότι αυτό θα οδηγήσει σε πιο ευτυχισμένους γάμους και λιγότερα διαζύγια», δηλώνουν οι «ειδικοί» και μας προετοιμάζουν για ένα «ορθάνοιχτο» μέλλον στο οποίο έρωτες, σεξ και σχέσεις τείνουν να εξελιχθούν σε κάτι όχι απλώς ελεύθερο αλλά σε ένα «ξέφραγο αμπέλι!»