Είναι μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο και επιτέλους σε ένα διάλειμμα μπαίνεις στο facebook,μάντεψε τι βλέπεις στη κεντρική σελίδα. Ο πρώην σου με χαμόγελο επιτυχίας και δίπλα η κοπέλα του ή μάλλον πλέον η αρραβωνιαστικιά του! Τι; Πως; Πότε; Γιατί; Φυσικά, καταλαβαίνεις ότι είναι ανθρώπινο να σχεδιάζει κάποιος να παντρευτεί σε αυτή την ηλικία, σε αυτό το στάδιο της ζωής του. Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν είχες προβλέψει αυτό το κοκτέιλ συναισθημάτων που σε έχει κάνει να μοιάζεις με γελιογραφία και το κινητό στο χέρι. Τι νιώθεις;

1. Σοκ

Για να μπορέσεις να αρχίσεις να περνάς στα επόμενα συναισθήματα πρέπει πρώτα να ξεπεράσεις αυτό το ένα. Νιώθεις ίσως ότι ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ή ότι όλο αυτό είναι μια καλοστημένη πλάκα. Και γιατί όλο το σώμα σου είναι μουδιασμένο;

2. Ζήλεια

Ναι, κάποτε και συγκεκριμένα πριν 8 μήνες σε χώρισε γιατί δεν πήγαινε άλλο η σχέση σας και δεν ήθελε δεσμεύσεις. Από την άλλη πόσες φορές τον είχες δει να γλυκοκοιτάζει σερβιτόρες μπροστά σου;Και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να παντρευτεί και να κάνει παιδιά;

3. Ο θυμός

Δύο λέξεις τρέχουν μόνο στο μυαλό σου, γιατί αυτή; ο ίδιος δεν είχε ένα χαώδες φόβο της δέσμευσης; Μα πώς τον τύλιξε;

4. Απαλλαγή
Μόλις ξεπεράσουμε την οργή και την ζήλια που έρχεται με τη βαθιά σκέψη ότι τελικά είναι καλύτερα έτσι, παίρνουμε λοιπόν μια βαθιά ανάσα και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι είναι καλύτερα έτσι, άλλωστε πάντα δε μπορούσες να κοιμηθείς από το ροχαλητό του.

5. Γελάς

Δεν είναι σωστό να γελάς με την ατυχία κάποιου άλλου αλλά η σκέψη ότι εκείνη θα περάσει μια ολόκληρη ζωή μαζί του παρακολουθώντας το κινητό του και πιθανότατα θα τη κάνει τάρανδο όπως επίσης ότι δεν θα μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια σου φτιάχνει τη διάθεση.

6. Νιώθεις λύπηση

Πραγματικά όμως, αυτό το φτωχό κορίτσι δεν έχει ιδέα τι κάνει και με ποιον μπλέκει. Από την άλλη στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται ακόμα και οι φρικτές αποφάσεις της ζωής.

7. Νοσταλγία

Αρχίζεις να θυμάσαι πόσο χαρούμενη σε έκανε εσένα όταν σε έπαιρνε αγκαλιά. Ο κύκλος όμως έκλεισε και δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα. Πλέον δεν είσαι ερωτευμένη μαζί του και ας είσαι μόνη σου αρκετό καιρό, ξέρεις καλά μέσα σου ότι δεν μπορούσες να συνεχίσεις μαζί του.

9. Αυταρέσκεια

Αφήστε αυτόν να έχει στο κεφάλι του τον γάμο. Αυτός σκέφτεται κουστούμια και νυφικά ενώ εσύ μπορεί να πας σε ένα μπαρ απόψε, άλλωστε είσαι μια ελεύθερη γυναίκα. Και τελικά, ίσως είναι καλύτερα να απομακρυνθείτε και από το facebook.

Ετικέτες: ,