Η πρόταση έγινε, το μονόπετρο δαχτυλίδι βγήκε από το κουτί, είπατε το “Ναι” και ψάχνετε πιθανή ημερομηνία για το γάμο.

“Η ώρα η καλή” λοιπόν, αλλά μήπως για να είναι καλή η ώρα να μην αρκεστείτε στην τύχη της ευχής, αλλά να κάνετε κάτι πιο πρακτικό και ρεαλιστικό;

Όπως να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα που αφορούν ζητήματα που είναι καλό να έχετε ξεκαθαρίσει πριν από το γάμο:

Έχετε τις ίδιες βασικές πεποιθήσεις;

Και δεν αναφέρομαι σε “Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός” φάση εκτός αν αγγίζει τα όρια της θρησκευτικής πίστης, αλλά στις πεποιθήσεις που εκφράζουν την προσωπικότητα και την ηθική μας. Αν για παράδειγμα εσύ πιστεύεις στις πιο ελαφρές τιμωρίες της δικαιοσύνης και ο άλλος θέλει επαναφορά της θανατικής ποινής υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα απόψεων που θα το βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Και μιας και έγινε αναφορά στη θρησκευτική πίστη, είναι καλό να έχετε ξεκαθαρστεί από πριν πως ακόμα κι αν κάποιος πιστεύει σε άλλο δόγμα ή δεν πιστεύει καθόλου, δεν επηρεάζει τον άλλον αλλά και τις μελλοντικές αποφάσεις, όπως: τι θρήσκευμα θα έχουν τα παιδιά σας ή αν θα γίνει μόνο ονοματοδοσία.

Τι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ σε εσένα και τι δεν θα αλλάξει στον άλλον

Όσο κι αν εξελισσόμαστε ή αμβλύνουμε τις απόψεις μας πάνω σε κάποια ζητήματα, υπάρχουν κάποια γνωρίσματα μας που δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αν αρραβωνιάζεστε με την ελπίδα πως αυτό που σας ενοχλεί στο ταίρι σας θα αλλάξει με το γάμο, τότε καλύτερα να κάνετε το “στρίβειν δια του αρραβώνος”, πράξη.

Ποιοι είναι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας και πόσο σας επηρεάζουν;

Αν για παράδειγμα, εκείνος έχει την αθάνατη, παρεμβατική, Ελληνίδα μάνα και εσύ την αδερφούλα με την αιχμηρή γλώσσα, είναι καλό να βάλετε κάποια όρια στους συγγενείς πριν το γάμο, γιατί μετά θα είστε και τυπικά μια οικογένεια.

Σκοπεύετε να κάνετε παιδιά στο μέλλον;

Όπως είναι λογικό, αυτό είναι ένα ζήτημα που αν δεν το ξεκαθαρίσετε πριν το γάμο δεν έχει και πολύ νόημα να προχωρήσετε στο μυστήριο γιατί σίγουρα θα ξεσπάσει κάποια στιγμή. Επίσης, είναι καλό να γνωρίζετε την άποψη του συντρόφου σας περί υιοθεσίας σε περίπτωση που χρειαστεί να προβείτε σε αυτή την ενέργεια λόγω προβλημάτων υπογονιμότητας.

Συζητείστε με ειλικρίνεια τα παραπάνω ζητήματα για να μην είναι και το “Βίος Ανθόσπαρτος”, θέμα τύχης.