Από τη Μαρία Κ.

Πάντα λαχταρούσα έναν αληθινό συνεργάτη στο έγκλημα της πραγματικής αγάπης. Ωστόσο, για δύο χρόνια δεν βγήκα ραντεβού με κανέναν, σκόπιμα.

Μετά από μια σχέση που κυριολεκτικά με κατέστρεψε αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να φροντίσω τον εαυτό μου. Ήξερα τα λάθη που έκανα σε αυτή τη σχέση και πλέον μόλις τα συνειδητοποίσα δεν ήθελα να είμαι ο εαυτός μου. Για έξι μήνες είχα άρνηση σε όλο αυτό που ζούσα. Έτσι αντιδρούσα με κάθε τρόπο. Έπινα κάθε βράδυ, δεν πήγαινα στο σπίτι μου και χόρευα πάνω σε τραπέζια. Ακούγεται αρκετά κλισέ έτσι; Ήταν όμως για μένα μια προσέγγιση της ελευθερίας. Όταν κατάλαβα ότι αυτό ήταν λάθος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι για να συνέλθω από όλο αυτό έπρεπε για έναν χρόνο να μη βγω ούτε ραντεβού με κάποιον. Και το έκανα!

Βέβαια η ρομαντική μου αγνότητα κατέληξε δύο χρόνια αντί για ένα όπως είχα υπολογίσει. Πίστεψε με ήταν μια απελπιστική κατάσταση ορισμένες φορές με αρκετές εκρήξεις οργής αλλά για δύο χρόνια έδινα μάχη με τον εαυτό μου και σίγουρα δεν ήταν ρομαντικό. Δεν γράφω για να περιγράψω ότι όλο αυτό ήταν υπέροχο. Σαφώς και έκλαψα αλλά και πόνεσα. Όμως αυτό με βοήθησε πάρα πολύ να κατανοήσω τι πραγματικά ήθελα από τη ζωή μου και τελικά να το βρω.

Παραδέχτηκα πράγματα που ήθελα να κάνω αλλά και τι δε μου άρεσε, τι με τρόμαζε και τι ήταν λάθος. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να αλλάξω για κάποιον αλλά θα έπρεπε κάποι0ς να με εκτιμήσει για αυτό που είμαι. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να έχω σχέση με κάποιον όταν δεν είμαι τελείως ειλικρινής με τον ίδιο μου τον εαυτό αλλά και τις επιθυμίες μου;

Έτσι πέρασα αρκετά βράδια αγκαλιά με ταινίες και βιβλία ψάχνοντας μέσα από εκεί τον ιδανικό έρωτα. Ήπια αρκετό κρασί και γέλασα με τους φίλους μου, διασκέδασα πραγματικά. Έκανα βόλτες και είδα την αξία της ζωής στα μικρά πράγματα. Σιγά σιγά όπως πέτυχα αυτό που ήθελα, να με μάθω καλύτερα. Είναι δύσκολο να περιγράψω ακριβώς τα δύο αυτά χρόνια της πλήρους σωματικής και συναισθηματικής αποχής.

Και τελικά όταν τα δύο χρόνια πέρασαν μπήκα στο παιχνίδι των σχέσεων ξανά, πιο σίγουρη. Γνωρίζοντας τι πραγματικά είναι αυτό που θέλω αλλά και πως θα το αποκτήσω, και το κατάφερα!Τόσο απλά! Πέρασα όμως πολύ δύσκολα με τον εαυτό μου, επίτηδες και αυτό για να με μάθω καλύτερα. Ίσως τελικά αυτό πρέπει να κάνεις και εσύ. Πάρε όσο χρόνο χρειαστείς αρκεί πραγματικά να είναι αυτό που πραγματικά θες.