Το έχεις σκεφτεί πολλές φορές. Γιατί να μην ήταν το αγόρι μου σαν το φίλο μου; Δυστυχώς, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ναι, κάποιες στιγμές μοιάζει πως θα μπορούσε να πάρει τη θέση του έρωτά σου, αλλά εάν το δεις ρεαλιστικά είναι καλύτερο να μην τα μπερδέψετε τα πράγματα. Τα παρακάτω σημάδια θα στο επιβεβαιώσουν. 

1. Δεν βλέπει ο ένας τον άλλον ερωτικά. Η σεξουαλική έλξη δεν είναι παίξε γέλασε. Μπορεί να τα βρίσκετε στο χιούμορ, να έχετε 10 στα 10 στις αγαπημένες σας ταινίες, μπορεί να λατρεύετε τα ίδια νησιά για διακοπές και να έχετε αδυναμία στα ίδια φαγητά, τίποτα όμως δεν κάνει το τελικό κλικ να ακουστεί δυνατά από το ματσάρισμα στον ερωτικό τομέα. Εάν δεν είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον στο συγκεκριμένο θέμα, ξεχάστε το.

2. Θέλετε διαφορετικά πράγματα. Εσύ σπουδές, αυτός είναι φάση όπου φυσήξει ο άνεμος. Εσύ πατάς γερά στη γη και βλέπεις μπροστά στο μέλλον, αυτός είναι χύμα και αφήνει το σήμερα να τον πάει όπου θέλει. Χωριό έτσι δεν γίνεται. 

3. Δεν τον βρίσκεις τόσο «hot» όσο εκείνος εσένα. Η αλήθεια να λέγεται. Και μην τολμήσεις να την κρύψεις πίσω από κάποια συμπάθεια επειδή είναι ο «φίλος» και να προσπαθήσεις να τα μπαλώσεις όλα βάζοντας στη μέση τον όμορφο εσωτερικό του κόσμο (που μπορεί να τον έχει ο άνθρωπος δεν λέμε!). Γιατί μετά θα είναι αργά και θα το μετανιώσεις!

4. Είστε διαρκώς σε διαφορετική φάση. Εσύ με τα μούτρα στο διάβασμα για τη σχολή, αυτός φαντάρος. Εσύ έπιασες την πρώτη δουλειά, αυτός αποφάσισε τώρα να τερματίσει όλα τα video game του. Εσύ μόλις χώρισες, αυτός νιώθει πιο ερωτικά από ποτέ. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. 

5. Το παρελθόν σας ήταν γεμάτο «drama». Και όχι δεν είχε να κάνει με δύο-τρεις παρεξηγήσεις και χαζοσυμβουλές, αλλά είχε θέμα το ραντεβού που είχατε ψιλοδοκιμάσει να βγείτε, χωρίς φυσικά να το παραδέχεστε ανοιχτά πως είναι. Θέλεις να είναι και το παρόν σας έτσι;

6. Πιο πολύ βρίσκεστε μέσω της παρέας παρά μόνοι σας. Αυτό δείχνει πως δεν είστε συναισθηματικά έτοιμοι ακόμα για να δοκιμάσετε το επόμενο βήμα. Κάτι δεν κάθετε καλά με την όλη φάση!

7. Όταν λείπει από δίπλα σου, δεν… «πεθαίνεις» κιόλας. Ναι, είναι φίλος και καλός και αγαπημένος, αλλά εάν δεν καίγεσαι όταν δεν τον βλέπεις, απλά αυτή δεν είναι μία σχέση που αξίζει να συμβεί!

8. Δεν «καίγεσαι» να προσπαθήσεις γι’ αυτόν. Ούτε ίσως κι αυτός για σένα. Όταν ο άλλος σε θέλει σαν τρελός θα σου κάνει καντάδα κάτω από την πολυκατοικία με Eminem και Katy Perry. Κι εσύ θα το σκάσεις κρυφά το βράδυ από το σπίτι και τους γονείς για να τον δεις. Εάν είστε στο «χαλαρό» και στο «βλέποντας και κάνοντας», αφήστε το καλύτερα και μη διαλύστε μία καλή φιλία.