Βγήκατε πρώτο ραντεβού, είπατε πως θα επικοινωνήσετε ξανά και από τότε σιωπή! Αυτό είναι μία κατάσταση που έχουν βιώσει άντρες και γυναίκες και συχνά συνοδεύεται από πολλές απορίες. Σκέφτεσαι ξανά και ξανά το ραντεβού και δεν μπορείς να καταλάβεις τι πήγε στραβά. Καμιά φορά δεν αντιλαμβανόμαστε πως η συμπεριφορά μας μπορεί να κόψει το δρόμο προς το δεύτερο ραντεβού.

Προς γνώση και συμμόρφωση, ιδού οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά:

Κοιτούσες συνέχεια το κινητό σου

Εσύ μπορεί να το έκανες από νευρικότητα, ο άλλος όμως το αντιλαμβάνεται ως αδιαφορία και αγένεια. Άφησε το κινητό στην τσάντα ή την τσέπη και δώσε σημασία στο άτομο που βρίσκεται απέναντι σου. Οποιαδήποτε πληροφόρηση για την πορεία του ραντεβού ή εξέλιξη στο Facebook, μπορεί να περιμένει…

Αναφορά στο παρελθόν

Ένα περιστατικό με τον/την πρώην, μια αναφορά στις σεξουαλικές εμπειρίες, το να μην μιλήσεις με τα καλύτερα λόγια για έναν πρώην αγαπημένο στέλνουν όλα τα ίδιο μήνυμα: «Δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση». Κι επειδή ζούμε σε εποχές που ο καθένας κουβαλά το δικό του πακέτο, οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση να σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς το δικό σου, αντίθετα αναζητούν μια νέα, καθαρή αρχή.

Δεν μοιάζει με τη φωτογραφία στο προφίλ του

Η παγίδα του Tinder και γενικά του online dating. Κάποιοι δεν είναι «ευέλικτοι» και δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να γνωρίσουν το άτομο που δεν τους θυμίζει το άτομο της φωτογραφίας. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μην έχουν θέμα (ειδικά αν το άτομο που εμφανίζεται μπροστά τους τούς αρέσει εμφανισιακά) θα προβληματιστούν ωστόσο ως προς το γιατί να θέλησε να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από το δικό του. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ενέργεια φωνάζει από μακριά «ανασφάλεια».

Η συζήτηση περιορίστηκε στο αγαπημένο σου θέμα…τον εαυτό σου

Θέλησες να τον/την κάνεις να σε γνωρίσει καλύτερα και έτσι μίλησες πολύ για εσένα, καταλήγοντας να κάνεις μονόλογο αντί για διάλογο. Είναι σημαντικό να κάνεις ερωτήσεις και στο άλλο άτομο γιατί έτσι φανερώνεις πως ενδιαφέρεσαι πραγματικά να μάθεις για εκείνο και να επικοινωνήσετε ουσιαστικά. Ακόμα κι αν δεν βρίσκεται ο πιο επικοινωνιακός άνθρωπος απέναντι σου, επιδίωξε να κάνεις περισσότερες ερωτήσεις παρά δηλώσεις για να τον κάνεις να ανοιχτεί.

Τέλος, μια συμβουλή μόνο για τους άντρες: Κάνει κακή εντύπωση να μην πληρώσει εκείνος στο πρώτο ραντεβού. Διασταυρωμένο, εξακριβωμένο, χιλιοειπωμένο. Η τσιγκουνιά στα χρήματα συνδέεται άμεσα με την τσιγκουνιά στα συναισθήματα και έρχεται σε αντίθεση με το πρότυπο του άντρα-κουβαλητή. ΟΚ, η εποχή είναι δύσκολη γι’αυτό το πρώτο ραντεβού δεν χρειάζεται να είναι σε ακριβό εστιατόριο. Ακόμα κι αν πάτε για σουβλάκια, πλήρωσε της το τυλιχτό (έτσι κι αλλιώς θα φάει μόνο ένα).