Το φλερτ της digital εποχής περιλαμβάνει την επικοινωνία που γίνεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με αρχική έλξη μέσω ίντερνετ, sms και κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Μετά από τόσους αιώνες όπου “δουλειά” γινόταν με ραβασάκια και ένα απλό βλέμμα στα μάτια, είναι λογικό τα λίγα χρόνια του digital φλερτ να έχει επιφέρει πολλές απορίες:

Τι εννοεί με αυτό το σχόλιο;

Γιατί έκανε αυτό το Like;

Του αρέσω;

Είναι έτοιμος να κάνει σχέση;

Με θέλει μόνο για το σεξ;

Με θέλει ακόμα;

Τι μπορείς να κάνεις όταν ερωτήματα σαν κι αυτό τυραννούν το μυαλό σου; Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, στην εποχή των πληροφοριών…χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες.

Μόνο που οι πληροφορίες δεν θα έρθουν από μια οθόνη αλλά από πιο παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας.

Ναι, οι 140 χαρακτήρες των posts είναι πολύ λίγοι για να λύσουν τα μυστήρια των ερωτικών σχέσεων. Χρειάζεται να παρατηρήσεις το “θήραμα” στο φυσικό του περιβάλλον, όχι το ψηφιακό! Είναι ωφέλιμο να έχεις τα μάτια ανοιχτά για να αντιληφθείς τις παρακάτω απλές αλήθειες:

Θες να καταλάβεις αν του αρέσεις; Θα σε διεκδικήσει

Θες να καταλάβεις αν είσαι προτεραιότητα του; Θα κανονίσει πρώτα το πρόγραμμα του με εσένα και μετά με όλους τους άλλους.

Θες  να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ; Δεν θα περνά χρόνο μαζί σου εκτός της κρεβατοκάμαρας.

Θες να καταλάβεις αν σε αγαπάει; Θα στο εκφράσει με το δικό του τρόπο…

…αλλά μάντεψε κανένα post δεν θα στο εξηγήσει αυτό, μόνο η παρατήρηση της συμπεριφοράς του γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που δεν λέει πολλά λόγια και θα θέλει να στο δείξει μέσα από πράξεις.

Γι’αυτό το λόγο όταν τα ερωτήματα είναι πολλά, άφησε κάτω το κινητό ή κλείσε τον υπολογιστή, σήκωσε το κεφάλι, άνοιξε τα μάτια και παρατήρησε: Το πιο πιθανό είναι η απάντηση να βρίσκεται ήδη μπροστά σου.

Ετικέτες: ,