Πριν από τρία χρόνια περίπου άρχισαν να κυκλοφορούν πολλοί μα πάρα πολλοί μουσάτοι. Οι εταιρείες ξυριστικών είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα κι εμείς δυσκολευόμασταν να αναγνωρίσουμε το δικό μας μουσάτο αγόρι όταν για (πετυχημένο) παράδειγμα μια λαοθάλασσα μουσάτων αγοριών βρισκόταν στα café  της πλατείας Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας.τριχωτοί άντρες

Κι ως κορίτσι μιας ηλικίας άνω των 30 οφείλω να ομολογήσω πως από εκεί που το αγόρι ήταν πιθανό να έχει πιο λεία δίχως ίχνος τριχοφυΐας επιδερμίδα από τη δική σου, περάσαμε με κλασσικές, τριχωτές αξίες.

Η μόδα αναμφίβολα κάνει κύκλους και μερικοί από τους πιο γοητευτικούς άντρες της μεγάλης οθόνης είχαν λανσάρει το τριχωτό look, όπως οι James Bond, Sean Connery και Pierce Brosnan αλλά και ο σύγχρονος γόης, Jason Statham.

τριχωτοί άντρες

Sean Connery

τριχωτοί άντρες

Jason Statham

τριχωτοί άντρες

Pierce Brosnan

H επιστήμη ωστόσο έχει να δώσει πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις στο γιατί τα τριχωτά αγόρια δεν θα πάψουν ποτέ να γοητεύουν:

Έχουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης

Και η τεστοστερόνη έχει συνδεθεί με αυξημένη λίμπιντο, ενώ με την τεστοστερόνη έχουν συνδεθεί και αρετές όπως αυτοπεποίθηση, ειλικρίνεια, αισιοδοξία κι αυξημένη ενέργεια.

τριχωτοί άντρες

Αγάπη μου, ακύρωσε το οικογενειακό πακέτο αποτρίχωσης στην αισθητικό, θα πηγαίνεις μόνη για laser

Έχουν υψηλά επίπεδα ευφυΐας 

Υπάρχει ένας ψυχίατρος, ο Dr. Aikarakudy Alias (υπαρκτό πρόσωπο, αλήθεια) ο οποίος ερευνά τη σχέση ανάμεσα στην τριχοφυΐα και την ευφυΐα και διαπίστωσε πως πολλοί γιατροί έχουν τριχωτά στήθη όπως και οι άντρες με υψηλό επίπεδο μόρφωσης (εντάξει, η αλήθεια είναι πως η διαδικασία της αποτρίχωσης είναι χρονοβόρα και σου στερεί χρόνο μελέτης).τριχωτοί άντρες

Είναι πιο υγιείς

Ένας άλλος γιατρός, ο Michael Siva-Jothy διαπίστωσε μέσω της δικής του έρευνας πως κάποια βακτήρια προτιμούν τις μασχάλες δίχως τρίχες καθώς όταν βρεθούν σε τριχωτές μασχάλες μειώνουν το ρυθμό της δράσης τους και δίνουν σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά στη συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι, οι γυναίκες επιλέγουν τους τριχωτούς άντρες γιατί είναι πιο υγιείς.

Τέλος, μπορεί να μην είναι επιστημονική, αλλά παραμένει τεκμηρίωση, οι τριχωτοί άντρες σε κρατούν πιο ζεστή τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Ετικέτες: ,