Απογοητεύεσαι συνέχεια γιατί μπλέκεις σε σχέσεις όπου δεν έχουν μέλλον και τελικά καταλήγεις να κλαις αγκαλιά με το μαξιλάρι σου λέγοντας πως ποτέ δεν πρόκειται να βρεις κάποιον για να είστε μαζί. Η δραματική συμπεριφορά στις σχέσεις είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο εθισμός μπορεί να σπάσει αποτελεσματικά με την οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης σου.

Όταν η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός σου είναι σε χαμηλά επίπεδα, τότε είναι λογικό να προσελκύσεις φυσικά συναισθηματικά “δύσκολους χαρακτήρες”. Το αντίθετο συμβαίνει όταν αισθάνεσαι καλά για το ποια είσαι και το τι πιστεύεις καθώς και το ότι είσαι άξια για να αγαπηθείς και να αγαπήσεις.

Σε μια νοσηρή σχέση, είναι λογικό να μην επικεντρώνεσαι στη δική σου ευτυχία αλλά στην ευτυχία εκείνου παραμελώντας συνεχώς τις δικές σου ανάγκες. Και το κακό είναι ότι στο τέλος καταλήγεις να είσαι προσκολλημένη σε μια σχέση σαν αυτή επειδή νιώθεις ότι κάτι τέτοιο είναι το φάρμακο σου. Ενώ μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι υγιές.

Μάντεψε λοιπόν! Μόλις πάρεις την αυτοπεποίθηση σου υπό έλεγχο τότε έχεις ήδη φτάσει στα μισά του δρόμου για μια όμορφη σχέση. Μόλις πιστέψεις ότι αξίζεις την πραγματική αγάπη και τον σεβασμό το άλλο σου μισό θα καταλάβει ότι αισθάνεσαι διαφορετικά και θα δεις διαφορά και στη δική του συμπεριφορά.

Και πως θα καταλάβεις ότι είσαι drama queen; Απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις και αν τα “ναι” είναι περισσότερα από τα “όχι” τότε σίγουρα θα πρέπει να αλλάξεις συμπεριφορά.

  1. Συχνά γοητεύεσαι από κακά παιδιά ή αλλιώς “παίκτες”
  2. Ξοδεύεις αρκετό χρόνο προσπαθώντας να κάνεις τον σύντροφο σου ευτυχισμένο.
  3. Αν είσαι αναστατωμένη και στεναχωρημένη για κάτι που συνέβη μεταξύ σας, έχεις συχνά προσπαθήσει να κρύψεις αυτό που νιώθεις για να μη μαλώσετε.
  4. Οι άντρες που βγαίνεις είναι αυταρχικοί και συχνά θυμώνουν όταν δεν κάνεις αυτά που θέλουν.
  5. Ζητάς συγνώμη ακόμα και αν ξέρεις ότι δεν ήταν δικό σου φταίξιμο.
  6. Αν ο φίλος σου είναι θυμωμένος μαζί σου δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.
  7. Κάθε φορά που τα βρίσκετε μετά από έναν μεγάλο καυγά είναι σαν να κάνετε μια νέα αρχή.
  8. Έχετε μια κυκλική σχέση με τον σύντροφο σου: τα πράγματα πηγαίνουν καλά, στη συνέχεια από το πουθενά είναι θυμωμένος και σου ζητάει συγνώμη, τα βρίσκετε ξανά και ξαναγίνεται το ίδιο πράγμα.

 

 

Ετικέτες: , ,