Αν έχετε δει το κλασικό “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι” ίσως να θυμάστε τη σκηνή με τους φίλους των κεντρικών ηρώων, Μαρί και Τζες, που έχουν μόλις αρχίσει να συμβιώνουν, όπου ζητούν τη βοήθεια τους για να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν το coffee table με την ξύλινη ρόδα άμαξας που λατρεύει ο άντρας και μισεί η γυναίκα. Η συζήτηση γίνεται αφορμή για να θυμηθεί ο Χάρι το διαζύγιο του και όλο πικρία να τους ανακοινώνει πως μια μέρα θα τσακώνονται για το ποιος θα πάρει το απαίσιο τραπεζάκι, με τη Μαρί να ανακοινώνει στον Τζες πως ό,τι και να γίνει στο μέλλον δεν θα ζητήσει ποτέ το coffee table. 

Σύμφωνα με τη Σύμβουλο Σχέσεων, Δρ. Jane Greer, η στιγμή όπου ένα ζευγάρι αποφασίζει για τα έπιπλα του κοινού τους σπιτικού είναι νευραλγικής σημασίας αφού συχνά διαπιστώνεται πόσο πολύ διαφέρουν τα γούστα των δύο.

Με αυτό το συμπέρασμα, θα περίμενε κανείς πως το ΙΚΕΑ έχει υπάρξει χώρος έντασης και εκνευρισμού ανάμεσα στα ζευγάρια. Κι όμως οι ακόλουθες αληθινές ιστορίες αγάπης, που είδαν και στη συνέχεια μοιράστηκαν εργαζόμενοι των IKEA, θα μας αποδείξουν πως η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων μπορεί να αποτελέσει το πιο ρομαντικό μέρος:

Το 2011 ο Carlos Gato γνώρισε τη Rebecca Shackelford στο κατάστημα ΙΚΕΑ Sunrise στη Φλώριδα των ΗΠΑ. Αφού πέρασε από μπροστά του αρκετές φορές, ο Carlos τη χαιρέτισε, ξεκίνησαν να μιλούν, πήγαν στο εστιατόριο να φάνε σουηδικά κεφτεδάκια και κατέληξαν να μείνουν μαζί μέχρι και τη στιγμή που έκλεισε το κατάστημα (περίπου 10 ώρες συνολικά).

Δύο χρόνια αργότερα ο Carlos προσέγγισε το προσωπικό του ΙΚΕΑ και του ζήτησε να τον βοηθήσουν να στήσει μια flash mob πρόταση γάμου στο ίδιο κατάστημα και τμήμα όπου γνωρίστηκε με τη Rebecca. Με τη βοήθεια μιας τοπικής ένωσης νέων που εκτέλεσε το χορευτικό και των εργαζομένων του καταστήματος, o Carlos ζήτησε σε γάμο τη Rebecca με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Η νύφη είπε φυσικά το “ναι” και η όλη διαδικασία κατάγραφηκε σε βίντεο: 

Το 2005 ο Berkeley “Rashid” Smith and Shirley Stewart γνωρίστηκαν σε κατάστημα ΙΚΕΑ στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο τμήμα με τις κορνίζες. Ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και 8 χρόνια αργότερα ζήτησαν από τους υπεύθυνους του καταστήματος να τελέσουν το γάμο τους εκεί. Η Olivia Johnson, Υπεύθυνη Marketing του συγκεκριμένου καταστήματος και η ομάδα της, όχι μόνο συμφώνησαν αλλά ετοίμασαν και μερικές έξτρα εκπλήξεις για το ζευγάρι και τους συγγενείς τους:

”Όταν η Shirley και ο Berkeley και περίπου 20 συγγενείς τους έφτασαν στο κατάστημα, τους προσφέραμε πρωινό στο εστιατόριο. Μετά το πρωινό, τους οδηγήσαμε σε μια γαμήλια διαδρομή που περνούσε από το Market και ήταν η ίδια διαδρομή που είχε ακολουθήσει η Shirley πριν από 8 χρόνια, πριν καταλήξει στο τμήμα με τις κορνίζες όπου γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της. Το προσωπικό του ΙΚΕΑ αλλά και οι πελάτες επευφημούσαν το ζευγάρι σε όλη τη διαδρομή που κατέληγε στο σημείο όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Μετά την τελετή τους δώσαμε βαλίτσες γεμάτες με διάφορα αντικείμενα από τις συλλογές μας μαζί με τις ευχές μας” αποκάλυψε η Olivia Johnson.

Δύο αληθινές ιστορίες αγάπης που αποδεικνύουν πως ο έρωτας μπορεί να ανθίσει οπουδήποτε και να αναπτυχθεί ακόμα κι αν δύο άνθρωποι διαφωνούν για τα κηροπήγια!ikea-couple-2

Πηγή: Women’s Health Magazine

Ετικέτες: , , ,